Pohodlná a bezpečená domácnosť. Čo všetko môžeme ovládať z mobilu?

Pohodlná a bezpečená domácnosť. Čo všetko môžeme ovládať z mobilu?

31. marca 2019 0 Od Martina

Moderné a inteligentné vybavenie domácnosti má v súčasnosti mnoho výhod. Niekto si môže pod týmito pojmami predstaviť lenivosť ľudí zasvietiť svetlo,  či poliať záhradu, no niektoré systémy nás dokážu  ochrániť , v prípade nežiadúceho vstupu na náš pozemok. V dnešnom článku sa budeme venovať najčastejšie využívanými službami inteligentnej domácnosti.


Teplý byt kedykoľvek – ovládanie teploty na diaľku

Strávili ste víkend mimo domu u známych, alebo chodíte neskoro z práce domov? Príchod do príjemne vyhriateho bytu sa môže stať skutočnosťou. Vďaka moderným termostatom, ktorých teplota sa dá ovládať na diaľku si môžete udržať požadovanú teplotu. Teplota sa reguluje buď v jednotlivých miestnostiach, celom byte alebo si môžete pustiť alebo vypnúť kúrenie ako sa vám to bude hodiť. Niektoré drahšie systémy majú možnosť mobilnej aplikácie, čo je výhodou, pretože nemusíte so sebou nosiť rôzne zariadenia.


Automatické ovládanie svetiel

Jednou z možností ako bojovať proti zlodejom, kým ste na dovolenke, je časovač na svietenie. To však rozsvieti svetlo v len v určitej dobe. Pri diaľkovom ovládaní, si môžete nastaviť rôzne hodiny v rôzne dni, tak aby to vypadalo, že sa doma stále niekto nachádza. Ak si poviete, že vám takúto vec netreba, lebo byt alebo dom často neopúšťate, prichádzame s ďalšou výhodou.  Na diaľku si môžete osvetliť príjazdovú cestu, príjazd do garáže alebo si zasvietiť svetlo pred vchodovými dverami.

Chcete zlepšiť váš spánok? V tom prípade by vám nemali uniknúť kvalitné matrace Vegas v akcii až s 50% zľavou →


Únik vody, plynu alebo detekcia úniku dymu 

Súčasťou moderných alarmov bývajú aj nenápadné detektory, ktoré vás upozornia na hroziace nebezpečenstvo v podobe živlov, ako je požiar, únik vody či iné a varujú vás skôr, ako by došlo ku katastrofe. Veľmi obľúbená je tiež notifikácia na prekročenie teploty v miestnosti a nadmernú spotrebu elektrickej energie.

...

Diaľkovo ovládaná záhrada

Ako sme už spomínali, ovládať nemusíte len svetla v interiéri. Svoje miesto si nájde aj ovládanie svetiel v exteriéri. Okrem svetiel je možné diaľkovo ovládať aj zavlažovanie trávniku alebo otvorenie garáže v čase vášho príchodu.

Zabezpečenie automobilu proti odtiahnutiu

Ak vlastníte osobný automobil, viete, že problémy s parkovacími miestami neustále narastajú. ak sa niekomu podarí zle zaparkovať, hrozí umiestnenie papuče alebo odtiahnutie  odťahovou službou. Aby ste vedeli, že niekto ide s vašim autom manipulovať, je možné ho vybaviť nálkonovým snímačom. Ten zabezpečí to, že akonáhle bude niekto chcieť vaše auto odtiahnuť, dostanete informáciu do mobilu alebo zariadenia, a môžete tak čo najskôr zakročiť.

Kamera pre dokonalý prehľad o domácnosti

Prepojenie kamery na mobilné zariadenie je v dnešnej dobe skoro nutnosť. Dôležité je, aby mala kamera dobré rozlíšenie a bola dobre umiestnená, aby bolo pri vstupe zlodeja vidno jeho tvár. Lacné kamery môžu pôsobiť odstrašujúco, no skúsenejší zlodeji vedia tieto kamery rozpoznať a s myšlienkou, že ich aj tak nebude vidno pokračujú vo svojej činnosti ďalej. Okrem ochrannej činnosti môžu kamery slúžiť na kontrolu detí, či je všetko doma v poriadku, či sa nejedná o planý poplach spustený domácim miláčikom atď.

Zaujímavosť:

Niektoré kamery dokážu pri napojení na alarm vďaka funkcií videosekvencie ukázať v prípade poplachu video z podozrivého miesta, takže máte prehľad čo sa na danom mieste deje. Kamera nahráva 30 sekúnd pred a po spustení poplachu. Ak sú kamery naviac napojené na pult centrálnej ochrany, umožní to operátorom nahliadnuť do objektu a overiť, či sa jedná o skutočný poplach. Vďaka IP kamere môžete kedykoľvek do priestoru „ vstúpiť“  prostredníctvom funkcie livestram a overiť, či u vás vystrájajú deti, pes/mačka alebo zlodej.